Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kulki ryżowe

Autor
A A A
  • Kulki ryżowe

    Fot. Paweł Myszka i Magdalena Gugała

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kulki ryżowe - składniki:
Kulki ryżowe - sposób przygotowania: Pietruszkę myjemy, osuszamy i siekamy. Ryż gotujemy w lekko posolonej wodzie i przyprawiamy pieprzem. Mieszamy z serem i pietruszką na jednolitą masę, formujemy małe kulki i smażymy je na rozgrzanym, głębokim oleju 5 min, na złocisto. Podajemy w gorącym bulionie.

Informacje o Kulki ryżowe

  • Onigiri - kulki ryżowe

    Onigiri - <strong>kulki</strong> <strong>ryżowe</strong>

    Najpopularniejsza japońska przekąska onigiri, której nazwę powszechnie tłumaczy się na język polski jako kulka ryżowa, jest bardzo prosta do zrobienia, a dzięki temu, że występuje w wielu wariantach smakowych, może być ciekawym urozmaiceniem posiłków. Jej podstawowym

  • Włoski streetfood - sycylijskie arancini od Marco Ghia

    Włoski streetfood - sycylijskie arancini od Marco Ghia

    Na wschodzie wyspy arancini mogą przybierać formę stożka. Arancini zostały prawdopodobnie przywiezione na Sycylię przez Arabów, którzy tradycyjnie jadali ryż z szafranem, ziołami i mięsem w czasie posiłków. Wynalezienie panierki często łączy się za to z dworem Fryderyka II, który szukał sposobów na