Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polska zupa z ryb słodkowodnych
Polska zupa z ryb słodkowodnych - składniki:
Polska zupa z ryb słodkowodnych - sposób przygotowania:
Ryby sprawiamy i kroimy na kawałki. Wrzucamy do dużego garnka zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu przez 3 godziny razem z obranymi warzywami i czosnkiem, zielem angielskim, odrobiną kminku, solą oraz pieprzem. Ugotowaną i lekko przestudzoną zupę przecieramy przez metalowe sito, na którym zatrzymają się ości. Uzyskany jedwabisty krem zagotowujemy jeszcze raz, pod koniec dodając masło.
Informacje o Polska zupa z ryb słodkowodnych
-
Zupa rybna 3 razy
Polska zupa z ryb słodkowodnych (dla 10-12 osób) 1,5 kg leszcza (1 sztuka) lub karpia (1-3 sztuki), 1/2 kg płotek, 1/2 kg karasi, 1/2 kg marchewki, 1/2 kg cebuli, 25 dag selera, 1/2 kg pomidorów (mogą być z puszki), 4 ząbki czosnku, kilka ziaren ziela angielskiego, kminek, sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki