Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polska zupa z ryb słodkowodnych

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Polska zupa z ryb słodkowodnych - składniki:
Polska zupa z ryb słodkowodnych - sposób przygotowania: Ryby sprawiamy i kroimy na kawałki. Wrzucamy do dużego garnka zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu przez 3 godziny razem z obranymi warzywami i czosnkiem, zielem angielskim, odrobiną kminku, solą oraz pieprzem. Ugotowaną i lekko przestudzoną zupę przecieramy przez metalowe sito, na którym zatrzymają się ości. Uzyskany jedwabisty krem zagotowujemy jeszcze raz, pod koniec dodając masło.

Informacje o Polska zupa z ryb słodkowodnych

  • Zupa rybna 3 razy

    Zupa rybna 3 razy

    Polska zupa z ryb słodkowodnych (dla 10-12 osób) 1,5 kg leszcza (1 sztuka) lub karpia (1-3 sztuki), 1/2 kg płotek, 1/2 kg karasi, 1/2 kg marchewki, 1/2 kg cebuli, 25 dag selera, 1/2 kg pomidorów (mogą być z puszki), 4 ząbki czosnku, kilka ziaren ziela angielskiego, kminek, sól