Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Orzechowy mus czekoladowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Orzechowy mus czekoladowy - składniki:
Orzechowy mus czekoladowy - sposób przygotowania: Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Miksujemy orzechy laskowe na proszek. Rozpuszczoną czekoladę mieszamy ze śmietaną (12%), cukrem pudrem, skórką z pomarańczy, likierem i orzechami. Krem rozdzielamy do dwóch misek. Śmietankę (36%) ubijamy na sztywno i połowę dodajemy do jednej miski z kremem. Do naczynek deserowych nakładamy gęsty mus czekoladowy, potem ten z dodatkiem ubitej śmietanki, wreszcie łyżkę samej ubitej śmietanki. Przed podaniem można schłodzić deser w lodówce lub w zamrażalniku.