Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z ciecierzycy i szpinku na ciepło

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z ciecierzycy i szpinku na ciepło - składniki:
Sałatka z ciecierzycy i szpinku na ciepło - sposób przygotowania: Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek w plasterki. W moździerzu lub blenderze rozdrabniamy kumin oraz liście laurowe. Wszystko to wraz z ciecierzycą wrzucamy na lekko rozgrzaną oliwę. Chwilę prażymy, uważając, by nie przypalić przypraw. Dodajemy szpinak i całe pomidorki, doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy przez 3 minuty, pod koniec dodając natkę i kolendrę. Przekładamy do miski i posypujemy pokruszoną fetą.