Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z ciecierzycy i szpinku na ciepło
Sałatka z ciecierzycy i szpinku na ciepło - składniki:
Sałatka z ciecierzycy i szpinku na ciepło - sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek w plasterki. W moździerzu lub blenderze rozdrabniamy kumin oraz liście laurowe. Wszystko to wraz z ciecierzycą wrzucamy na lekko rozgrzaną oliwę. Chwilę prażymy, uważając, by nie przypalić przypraw. Dodajemy szpinak i całe pomidorki, doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy przez 3 minuty, pod koniec dodając natkę i kolendrę. Przekładamy do miski i posypujemy pokruszoną fetą.
- 1/4 średniej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżki kuminu
- 2 liście laurowe
- 100 g ciecierzycy z puszki
- 4 łyżki oliwy
- 100 g liści szpinaku
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka posiekanej kolendry
- 4 łyżki fety
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki