Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Śledzie w dwóch dressingach
Śledzie w dwóch dressingach - składniki:
Śledzie w dwóch dressingach - sposób przygotowania:
Śledzie kroimy na dwucentymetrowe kawałki. Robimy marynatę. Wszystkie jej składniki mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu, aż do wrzenia, następnie zdejmujemy z ognia i studzimy. Marynatą zalewamy pokrojone matiasy i odstawiamy pod przykryciem na 24 godziny. Przygotowujemy dressingi, mieszając wszystkie składniki. Zamarynowane śledzie odsączamy z zalewy i mieszamy po połowie z dressingami, następnie odstawiamy na kolejne 24 godziny w chłodnej miejsce.
- 8 sprawionych (po 4 do każdego sosu) matjasów
- Marynata:
- 1/2 szklanki białego octu winnego
- 2 łyżki cukru
- sól i biały pieprz do smaku
- Dressing 1:1 posiekana czerwona cebula
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz
- sól
- Dressing 2:3 łyżki musztardy
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- 1/2 łyżeczki curry
- biały pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki