Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rosół wołowy z szafranem
Rosół wołowy z szafranem - składniki:
Rosół wołowy z szafranem - sposób przygotowania:
Mięso płuczemy, zalewamy 2 l zimnej wody i dodajemy 1/2 łyżki soli oraz liść laurowy. Włoszczyznę i cebulę obieramy i myjemy, cebulę przekrawamy na pół. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, doprowadzamy wodę do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy rosół pod uchyloną pokrywką na bardzo wolnym ogniu około 2 godz. Wyjmujemy mięso, rosół przecedzamy. Aby nabrał aromatu, przyprawiamy go szafranem, solą i pieprzem i ponownie zagotowujemy. Podajemy z pierożkami ravioli lub klopsikami mięsnymi.
- 80 dag mięsa wołowego z kością
- 1 mała cebula
- 1 pęczek włoszczyzny
- 1 liść laurowy
- 3-4 włókienka szafranu
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
Jak uratować zbyt tłusty rosół?
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki