Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krewetki w boczku
Krewetki w boczku - składniki:
Krewetki w boczku - sposób przygotowania:
Cebulę obieramy, płuczemy, siekamy i smażymy na maśle. Zalewamy bulionem, dodajemy ketchup, ocet i cukier, dosmaczamy solą i pieprzem oraz sosem chilli. Gotujemy na małym ogniu 10-15 min, aż sos zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Do ostudzonego sosu wkładamy krewetki i marynujemy ok. 30 min. Plasterki boczku przekrawamy w poprzek na pół. Wyjmujemy krewetki z sosu. Gałązki tymianku kroimy na kawałki. Każdą krewetkę i kawałek gałązki tymianku owijamy boczkiem i przebijamy wykałaczką. Pieczemy po 3-4 min z każdej strony na grillu lub 10 min w piekarniku w temp. 200°C. Podgrzewamy sos (jeśli jest zbyt gęsty, możemy dodać 3-4 łyżki wody). Gorące krewetki podajemy z sosem i pieczywem.
Krewetki w kokosowej panierce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki