Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Udziec indyczy z jabłkami i pomarańczami
Udziec indyczy z jabłkami i pomarańczami - składniki:
Udziec indyczy z jabłkami i pomarańczami - sposób przygotowania:
Zdejmujemy skórę z mięsa, nacieramy udziec solą i białym pieprzem. Zawijamy w folię i wkładamy na 24 godziny do lodówki. Układamy udziec w żaroodpornym naczyniu, na mięsie kładziemy plastry pomarańczy i cząstki jabłek (bez pestek, ze skórą). Wlewamy bulion i wrzucamy goździki. Pieczemy 2 godziny w 180°C, odwracając dwa, trzy razy w trakcie pieczenia.
- 1 duży (ok. 1 kg) udziec indyczy
- 2 pomarańcze i 2 winne jabłka
- sól
- biały pieprz
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 3-5 goździków
Informacje o Udziec indyczy z jabłkami i pomarańczami
-
Sedno potrawy
od kości, kroimy w plastry, a przed podaniem układamy je z powrotem na kości combra. UDZIEC INDYCZY Z JABŁKAMI I POMARAŃCZAMI 1 duży udziec indyczy (ok. 1 kg), 2 pomarańcze i 2 winne jabłka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki