Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Udziec indyczy z jabłkami i pomarańczami

Autor
A A A
  • Udziec indyczy z jabłkami i pomarańczami

    Fot. Jarosław Madejski

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Udziec indyczy z jabłkami i pomarańczami - składniki:
Udziec indyczy z jabłkami i pomarańczami - sposób przygotowania: Zdejmujemy skórę z mięsa, nacieramy udziec solą i białym pieprzem. Zawijamy w folię i wkładamy na 24 godziny do lodówki. Układamy udziec w żaroodpornym naczyniu, na mięsie kładziemy plastry pomarańczy i cząstki jabłek (bez pestek, ze skórą). Wlewamy bulion i wrzucamy goździki. Pieczemy 2 godziny w 180°C, odwracając dwa, trzy razy w trakcie pieczenia.