Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Udziec jagnięcy po francusku

Autor
A A A
  • Udziec jagnięcy po francusku

    Fot. Jarosław Madejski

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Udziec jagnięcy po francusku - składniki:
Udziec jagnięcy po francusku - sposób przygotowania: Układamy mięso w brytfannie, nakłuwamy widelcem i nacieramy solą. Pieczemy 25 minut na każde 50 dag wagi mięsa - w temperaturze 180°C. Mieszamy bułkę tartą i posiekaną zieleninę. Na 10 minut przed zakończeniem pieczenia smarujemy mięso musztardą i posypujemy tartą bułką wymieszaną z ziołami. Upieczone mięso przekładamy na podgrzany półmisek i szczelnie przykrywamy folią aluminiową. Sos wytworzony podczas pieczenia mięsa mieszamy z mąką, zasmażamy i rozprowadzamy bulionem. Zagotowujemy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.