Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z włoskiej kapusty

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa z włoskiej kapusty - składniki:
Zupa z włoskiej kapusty - sposób przygotowania: Kapustę kroimy na ćwiartki, usuwamy głąb, po czym kroimy ją na paseczki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Połowę boczku kroimy na cienkie paski i podsmażamy na patelni, tak aby był chrupiący. Obrane cebule szpikujemy goździkami, wkładamy do garnka, wlewamy 1,5 l wody i zagotowujemy. Dodajemy tymianek, listek laurowy, jagody jałowca, pozostałą część boczku pokrojonego w kostkę oraz kapustę i ziemniaki; gotujemy ok. 45 min. Dosmaczamy solą i pieprzem. Przed podaniem wrzucamy na talerze chrupiący boczek.

Informacje o Zupa z włoskiej kapusty

  • Lekkie menu dnia na jesienny spadek odporności

    Lekkie menu dnia na jesienny spadek odporności

    Warzywa kapustne bogate są przede wszystkim w cenną dla naszej odporności witaminę C, a także wspierającą krzepliwość witaminę K. Zupa z włoskiej kapusty i selera naciowego 3 łyżki oliwy cebula 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 ziela angielskie 2 łodygi selera naciowego pokrojone w

  • Menu dnia z ekspresowym deserem

    Menu dnia z ekspresowym deserem

    Jeśli chcesz, smak tej zupy możesz wzbogacić, dodając do niej nieco przecieru z pomidorów lub pieczonej papryki (pozbawionej skórki), pokrojonej w wąskie paseczki. Zupa z włoskiej kapusty i selera naciowego 3 łyżki oliwy cebula 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 ziela angielskie 2 łodygi

  • Solidne menu z pysznymi pierogami

    Solidne menu z pysznymi pierogami

    Ta lekka zupa będzie wyśmienicie smakowała również z dodatkiem pomidorów (możesz dodać zarówno świeże, jak i krojone z puszki). Zupa z włoskiej kapusty i selera naciowego 3 łyżki oliwy cebula 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 ziela angielskie 2 łodygi selera naciowego pokrojone w plasterki

  • Lekkie zupy - najlepsze po świętach

    Lekkie zupy - najlepsze po świętach

    Jeśli chcesz, by zupa była bardziej lekkostrawna, nie dodawaj do niej podsmażonej cebuli. Zamiast niej możesz wykorzystać pokrojonego w półplasterki pora (wrzuć go do garnka razem z pozostałymi warzywami). Lekka zupa z kapustą włoską 2-3 łyżeczki nasion kminku 5 szklanek rosołu drobiowego lub

  • Seler naciowy - z czym to się je?

    Seler naciowy - z czym to się je?

    ? źródło: Okazje.info Zupa z kapusty i selera to dobry sposób na lekki i zdrowy posiłek. Jeśli brakuje Ci w niej mięsa, dodaj do niej nieco pokrojonego w kosteczkę i przyrumienionego na patelni boczku. Zupa z włoskiej kapusty i selera naciowego 3 łyżki oliwy cebula 3 ząbki czosnku 3 liście

  • Pięć obiadów, które walczą z zimową oponką

    Pięć obiadów, które walczą z zimową oponką

    , czekoladowy mus z awokado. Możesz go przygotować jeszcze łatwiej, miksując awokado, banana, kakao oraz - jeśli lubisz słodszy smak - nieco miodu lub syropu z agawy. Zupa z włoskiej kapusty i selera naciowego 3 łyżki oliwy cebula 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 ziela angielskie 2 łodygi selera

  • Co na obiad?

    Co na obiad?

    , następnie bakalie w miodzie i ponownie jogurt. Wierzch udekoruj kawałkiem mandarynki, posyp wiórkami kokosowymi i od razu podawaj. Autor: Junona Lamcha-Grynberg Kanapka ze śledziem i serem feta Zupa z włoskiej kapusty i selera naciowego 3 łyżki oliwy cebula 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4