Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizaæ
¯urek po ch³opsku
¯urek po ch³opsku - sk³adniki:
¯urek po ch³opsku - sposób przygotowania:
Robimy zakwas. Do kamiennego garnka wsypujemy m±kê, mieszamy z czê¶ci± przegotowanej wody (o temp. 50°C), dodaj±c posiekany czosnek. Utworzon± papkê rozcieñczamy reszt± ciep³ej wody, obwi±zujemy garnek ¶ciereczk± i pozostawiamy w ciep³ym miejscu na 4-5 dni. Robimy ¿ur. Do gor±cej wody wlewamy 2 szklanki wymieszanego zakwasu i zagotowujemy. Boczek kroimy w kostkê, sma¿ymy z siekan± cebul±, dodajemy do ¿uru, doprawiamy sol±, majerankiem i pieprzem. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.
Prosty ¿urek w chlebie. Kwa¶ny jak lubisz
Informacje o ¯urek po ch³opsku
-
Jak zrobiæ ¿urek?
¿urek: ¯urek na zakwasie owsianym ¯urek z pieczon± bia³± kie³bask± ¯urek po ch³opsku ¯urek po tajsku ¯urek wielkanocny Prosty ¿urek w chlebie. Kwa¶ny jak lubisz
-
¦niadania -
Obiady -
Zupy -
Sa³atki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobiæ? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ry¿ -
Przetwory
-
Gulasze -
Ry¿ -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze ¶wiata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad ¶wi±teczny -
Ryby -
Sa³atki - Sa³atka jarzynowa przepis
- Sa³atka ¶ledziowa przepis
- Sa³atka z kuskusem i tuñczykiem
- Sa³atka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sa³atka z czerwonej kapusty
- Sa³atka ¶ledziowa z fasol± i ziemniakami
- Sa³atka pieczarkowa
- Sa³atka z wêdzonym ³ososiem
- Sa³atka z groszkiem i krewetkami
- Sa³atka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki