Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łatwy krem cytrynowo-limonkowy
Łatwy krem cytrynowo-limonkowy - składniki:
Łatwy krem cytrynowo-limonkowy - sposób przygotowania:
Doprowadzamy śmietankę i 3/4 szklanki cukru do wrzenia, mieszamy, aż cukier się rozpuści. Zmniejszamy ogień i, mieszając, gotujemy 3 minuty. Zdejmujemy z ognia, dodajemy sok i skórkę z cytrusów. Studzimy 10 minut. Mieszamy i rozlewamy do sześciu kokilek. Przykrywamy i schładzamy, aż masa zgęstnieje - przynajmniej 4 godziny lub przez noc.
Informacje o Łatwy krem cytrynowo-limonkowy
-
Zastrzyk witamin
Bardzo łatwy krem cytrynowo-limonkowy 2,25 szklanki śmietany kremówki 3/4 szklanki + 1 łyżeczka cukru 3 łyżki soku z cytryny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki