Łosoś marynowany
Informacje o Łosoś marynowany
-
Menu dnia z łososiem w czerwonej marynacie
gotowanego buraka sprawia, ze marynowany łosoś zyskuje piękny, rubinowy kolor. Podawaj go z kwaśną śmietaną, jako samodzielną przekąskę lub dodatek do blinów albo pieczonych ziemniaków. Zobacz przepis na łososia marynowanego na czerwono Tym naleśnikom z orzechowo-karmelkowym nadzieniem nie sposób się
-
Świąteczne i smaczne niespodzianki kulinarne. Poznaj nową linię produktów Premieur
wędzonego łososia np. w marynacie z cykorii. Ten wysoko gatunkowy, ręcznie solony, norweski łosoś z oferty Premieur jest pięknie pocięty, co sprawia, że równie wykwitnie będzie prezentował się na talerzu. Występuje w dwóch wersjach smakowych: łosoś wędzony oraz łosoś marynowany z koperkiem
-
Sposób na kanapkę
. Przykryj wierzchem bułeczek. Kanapka nieodmiennie kojarząca się z Nowym Jorkiem. Koniecznie dodaj do niej kapary, dla zaostrzenia smaku. Bajgle z łososiem i kremowym serkiem Składniki na 4 porcje: 4 bajgle 4 plastry wędzonego łososia (możesz zastąpić łososiem marynowanym ) 1 średnia czerwona cebula
-
Łosoś
łososiem. Pomysłem Giancarla Russo, włoskiego szefa kuchni, jest łosoś marynowany w occie balsamico. Wprawdzie ryba nabiera burego koloru, ale mięso staje się mięciutkie i ma genialny smak. Virginie Germain z Absyntu nie pęka przed eksperymentowaniem i łączy rybę z sosem sojowym
-
Bohater świątecznego stołu
nowoczesnego? Solidny kawałek łososia zamarynuj w buraczkach. Łosoś marynowany z buraczkami 500 g surowego filetu z łososia ze skórą 1 duży burak marynata: 1 łyżka musztardy typu Dijon 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki zwykłego cukru 1 łyżeczka brązowego cukru gałka muszkatołowa sos: 200 ml śmietany 18
-
Buraki na słono i słodko
trąbkę - różę. Autor: gruszkinawierzbiee.blogspot.com Buraki doskonale pasują również do śledzi. Wypróbuj na przykład nasze przepisy na śledzia pod pierzynką oraz sałatkę ziemniaczaną ze śledziem . Łosoś marynowany z buraczkami 500 g surowego filetu z łososia ze skórą 1 duży burak Marynata: 1
-
Ogon ryby
odrzucamy, mięso węgorza obieramy z ości i wrzucamy do wywaru. Dodajemy węgorza namoczonego w winie, posiekany koperek, natkę i lubczyk. Gotujemy przez 5 minut. Solimy i pieprzymy do smaku. Podajemy z kluseczkami zacierkowymi lub z młodymi pieczonymi ziemniakami. Łosoś marynowany
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki