Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś marynowany

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Łosoś marynowany - składniki:
Łosoś marynowany - sposób przygotowania: Łososia kroimy w słupki o długości palca, a następnie na mniejsze kawałki (2-3 cm), solimy i umieszczamy w słoju razem z obraną, pokrojoną w krążki i sparzoną wrzątkiem cebulą. Rozpuszczamy w wodzie cukier, dodajemy ocet i przyprawy. Zalewamy rybę marynatą, słój zakręcamy i umieszczamy w chłodnym miejscu. Marynujemy co najmniej 12 godzin lub dłużej - jeśli lubimy rybę mniej surową. Podajemy z chlebem. Świetna zakąska do wódki!

Informacje o Łosoś marynowany

  • Menu dnia z łososiem w czerwonej marynacie

    Menu dnia z łososiem w czerwonej marynacie

    gotowanego buraka sprawia, ze marynowany łosoś zyskuje piękny, rubinowy kolor. Podawaj go z kwaśną śmietaną, jako samodzielną przekąskę lub dodatek do blinów albo pieczonych ziemniaków. Zobacz przepis na łososia marynowanego na czerwono Tym naleśnikom z orzechowo-karmelkowym nadzieniem nie sposób się

  • Świąteczne i smaczne niespodzianki kulinarne. Poznaj nową linię produktów Premieur

    Świąteczne i smaczne niespodzianki kulinarne. Poznaj nową linię produktów Premieur

    wędzonego łososia np. w marynacie z cykorii. Ten wysoko gatunkowy, ręcznie solony, norweski łosoś z oferty Premieur jest pięknie pocięty, co sprawia, że równie wykwitnie będzie prezentował się na talerzu. Występuje w dwóch wersjach smakowych: łosoś wędzony oraz łosoś marynowany z koperkiem

  • Sposób na kanapkę

    Sposób na kanapkę

    . Przykryj wierzchem bułeczek. Kanapka nieodmiennie kojarząca się z Nowym Jorkiem. Koniecznie dodaj do niej kapary, dla zaostrzenia smaku. Bajgle z łososiem i kremowym serkiem Składniki na 4 porcje: 4 bajgle 4 plastry wędzonego łososia (możesz zastąpić łososiem marynowanym ) 1 średnia czerwona cebula

  • Łosoś

    Łosoś

    łososiem. Pomysłem Giancarla Russo, włoskiego szefa kuchni, jest łosoś marynowany w occie balsamico. Wprawdzie ryba nabiera burego koloru, ale mięso staje się mięciutkie i ma genialny smak. Virginie Germain z Absyntu nie pęka przed eksperymentowaniem i łączy rybę z sosem sojowym

  • Bohater świątecznego stołu

    Bohater świątecznego stołu

    nowoczesnego? Solidny kawałek łososia zamarynuj w buraczkach. Łosoś marynowany z buraczkami 500 g surowego filetu z łososia ze skórą 1 duży burak marynata: 1 łyżka musztardy typu Dijon 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki zwykłego cukru 1 łyżeczka brązowego cukru gałka muszkatołowa sos: 200 ml śmietany 18

  • Buraki na słono i słodko

    Buraki na słono i słodko

    trąbkę - różę. Autor: gruszkinawierzbiee.blogspot.com Buraki doskonale pasują również do śledzi. Wypróbuj na przykład nasze przepisy na śledzia pod pierzynką oraz sałatkę ziemniaczaną ze śledziem . Łosoś marynowany z buraczkami 500 g surowego filetu z łososia ze skórą 1 duży burak Marynata: 1

  • Ogon ryby

    Ogon ryby

    odrzucamy, mięso węgorza obieramy z ości i wrzucamy do wywaru. Dodajemy węgorza namoczonego w winie, posiekany koperek, natkę i lubczyk. Gotujemy przez 5 minut. Solimy i pieprzymy do smaku. Podajemy z kluseczkami zacierkowymi lub z młodymi pieczonymi ziemniakami. Łosoś marynowany