Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa z miętusa
Zupa z miętusa - składniki:
Zupa z miętusa - sposób przygotowania:
Por, cebulę oraz umyte i oczyszczone marchewki obieramy, drobno kroimy i przesmażamy na połowie masła. Zalewamy 2 l wrzącej wody, dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki, suszone zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę gotujemy. Miętusa sprawiamy, kroimy na duże dzwonka, wkładamy do wrzącego wywaru i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min, uważając, aby się nie rozpadł. Po ugotowaniu wyjmujemy rybę, a wywar przecedzamy. Z pozostałego masła i mąki robimy zasmażkę. Rozprowadzamy ją koncentratem pomidorowym, chwilę smażymy i dolewamy 3-4 łyżki wywaru. Następnie dodajemy zasmażkę do wywaru. Podgrzewamy, wlewamy roztrzepaną śmietanę i posiekaną natkę. Na talerzach rozkładamy porcje ryby i zalewamy zupą.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki