Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Fasola z miodem
Fasola z miodem - składniki:
Fasola z miodem - sposób przygotowania:
Fasolę moczymy przez noc, aby spęczniała. Płuczemy, zalewamy zimną wodą i gotujemy z łyżką cukru ?- po godzinie można spróbować, czy jest miękka. Pod koniec gotowania, gdy ziarna są prawie ugotowane, solimy. Nie solimy w trakcie, ponieważ skórka stwardnieje. Dogotowujemy fasolę, studzimy i odcedzamy. Miód podgrzewamy w rondelku i doprawiamy sokiem z cytryny. Sos powinien mieć intensywnie słodko-kwaśny, zrównoważony smak. Sosem polewamy ciepłą fasolę.
Informacje o Fasola z miodem
-
Migdały i inne specjały
poprzednio uzyskanym płynem oraz resztą mleka i zagotuj razem. Dokładnie odcedź. Migdałowe mleko posłodź do smaku, dodaj ryż i rodzynki, podgrzej. Podawaj na ciepło. Pozostałe po odcedzeniu okruszki migdałów można wykorzystać do masy makowej. Fasola z miodem i cytryną
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki