Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Owsianka zapiekana
Owsianka zapiekana - składniki:
Owsianka zapiekana - sposób przygotowania:
Płatki jęczmienne zalewamy mlekiem. Gotujemy w rondelku na małym ogniu, aż mleko zawrze. Odstawiamy do ostygnięcia. Mieszamy z surowym żółtkiem. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem układamy utarte jabłko, a na nim masę jęczmienną. Wyrównujemy. Zapiekamy w 180°C około 15 minut (aż wierzch się zrumieni). Wyjmujemy i studzimy. Wykładamy na talerzyk, odwracając naczynko. Posypujemy sezamem uprażonym osobno na suchej teflonowej patelni.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki