Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Trufle koniakowe
Trufle koniakowe - składniki:
Trufle koniakowe - sposób przygotowania:
Śmietankę kremówkę gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Po zagotowaniu się masy zmniejszamy ogień. Następnie siekamy obie czekolady, dodajemy je do masy razem z masłem i całość roztapiamy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy koniak, studzimy i wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Schłodzoną masę ubijamy mikserem. Łyżeczką formujemy małe kulki i obtaczamy je w kakao. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Rada: Trufle przed zapakowaniem do pudełka najlepiej włożyć do małych papierowych papilotek.
- 100 ml śmietanki kremówki
- łyżeczka cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- 100 g czekolady deserowej
- 200 g czekolady mlecznej
- 100 g masła
- 3 łyżki koniaku
- 2 łyżki kakao
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki