Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grecki dip ziemniaczano-czosnkowy
Grecki dip ziemniaczano-czosnkowy - składniki:
Grecki dip ziemniaczano-czosnkowy - sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie do miękkości, odlej, odparuj i ostudź. Obierz, a następnie przeciśnij przez praskę lub utłucz. Mielone migdały lekko upraż na suchej patelni.
Do ziemniaków dodaj roztarty z solą czosnek, żółtko, posiekane oliwki i migdały. Wymieszaj, dodaj sok z cytryny i tyle oliwy, aby otrzymać konsystencję pasty.
Rada: jeśli nie masz mielonych migdałów, możesz użyć blanszowanych migdałów w całości lub płatków migdałowych, uprażyć je, a następnie zmiksować.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki