Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kanapka z pastą z makreli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kanapka z pastą z makreli - składniki:
Kanapka z pastą z makreli - sposób przygotowania: Przygotuj pastę:obierz rybę ze skóry i ości. Jeśli nie masz pewności, czy usuniesz wszystkie ości, przepuść rybę przez maszynkę do mięsa - ości zostaną na sitku. Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz i drobno posiekaj. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. W misce wymieszaj rybę, jajko, szczypiorek i majonez (lub jogurt). Dopraw solą, wasabi (opcjonalnie - lub sokiem z cytryny) i dokładnie wymieszaj. Bułki przekrój na pół, kromkę posmaruj pastą, przykryj drugą i zawiń w papier śniadaniowy.
Najprostsza, pasta z drapieżnej makreli