Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Fondant au chocolat
Fondant au chocolat - składniki:
Fondant au chocolat - sposób przygotowania:
Rozpuścić masło z czekoladą w kąpieli wodnej. Ostudzić; masa ma być ciepła, ale nie gorąca. Trzepaczką wymieszać całe jajka i dodatkowe żółtka z cukrem. Składniki połączyć z czekoladową masą. Dodać mąkę i wymieszać. Foremki posmarować masłem i posypać kakao. Wlać masę, piec 10 min w temp. 180 st. C. Po upieczeniu ostrożnie przełożyć ciepłe ciastka na talerz i zajadać. Smakuje z purée z pigwy, rabarbaru, gruszki lub jabłka, z bitą śmietaną z wanilią, konfiturą z róży, pomarańczy, cząstkami grapefruita i malinami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki