Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Fasola w pomidorach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Fasola w pomidorach - składniki:
Fasola w pomidorach - sposób przygotowania: Fasolę namoczyć na noc, opłukać, wymienić wodę. Gotować powoli z listkiem laurowym do miękkości. Mocno posolić pod koniec gotowania. Odcedzić. Rozgrzać oliwę w garnku, dodać cebulę i smażyć, aż się zeszkli. Dodać koncentrat, posiekane zioła, czosnek, przyprawy, chwilę dusić razem (można też zmiksować na gładko). Dodać fasolę, doprawić do smaku.

Informacje o Fasola w pomidorach

  • Nowa książka Jamiego Olivera. Do gotowania czy tylko do kolekcji?

    Nowa książka Jamiego Olivera. Do gotowania czy tylko do kolekcji?

    fasola, brokuły, pomidory, pęczak, orzechy, pstrąg, a nawet wieprzowina... Po co w takim razie Jamie opowiada, jak to pracował nad tym wraz ze sztabem dietetyków? Zjeździł pół świata, szukając miejsc, gdzie ludzie są wyjątkowo długowieczni. Rozpoczął też studia dietetyczne

  • Dla głodomorów - najlepsze przepisy na dania z fasolą (od śniadania do kolacji)

    kostkę, dodajemy mięso i smażymy, aż przestanie być różowe. Dodajemy wszystkie przyprawy, wlewamy sos sojowy oraz pół szklanki wody i dusimy przez 30 minut. Dodajemy odcedzoną fasolę i pomidory, jeśli trzeba - trochę wody z gotowania fasoli. Mieszamy, doprawiamy do smaku i dusimy dalsze 30 minut

  • Smaki i trunki Bułgarii - czego warto spróbować?

    Smaki i trunki Bułgarii - czego warto spróbować?

    . W Bułgarii je się mnóstwo warzyw. Część z nich w postaci gęstych, pożywnych zup i potrawek - jak np. czorba z fasolą i pomidorami, część w postaci zapiekanek. Na stole stale goszczą sałatki, a także warzywne sosy i dipy, zwłaszcza ljutenica - pikantna pasta z papryki i pomidorów

  • Czym się karmi dusza

    Czym się karmi dusza

    30 minut. Dodajemy odcedzoną fasolę i pomidory, jeśli trzeba - trochę wody z gotowania fasoli. Mie-szamy, doprawiamy do smaku i dusimy dalsze 30 minut. Mieszamy w jednej misce wszystkie suche składniki ciasta, a w drugiej - wszystkie mokre. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180°C. W naczyniu

  • Ostre papryczki na zimne dni - 10 przepisów

    Ostre papryczki na zimne dni - 10 przepisów

    czerwonej fasoli S posób przygotowania: Robimy chilli con carne. Na oliwie szklimy cebulę z czosnkiem, dodajemy kumin i oregano. Wkładamy mięso oraz boczek i dusimy przez 15 min. Dodajemy sos sojowy i cukier, dusimy 2-3 min i wkładamy pomidory oraz fasolę. Gotujemy razem 5 minut. Wymyte i

  • Na ostro - świętuj z nami Dzień Pikantnych Potraw!

    Na ostro - świętuj z nami Dzień Pikantnych Potraw!

    . Dodajemy odcedzoną fasolę i pomidory, jeśli trzeba - trochę wody z gotowania fasoli. Mieszamy, doprawiamy do smaku i dusimy dalsze 30 minut. Mieszamy w jednej misce wszystkie suche składniki ciasta, a w drugiej - wszystkie mokre. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st. C. W naczyniu żaroodpornym

  • Pyszny żółty ser - nie tylko na kanapce

    Pyszny żółty ser - nie tylko na kanapce

    gotowania. Na rozgrzanym oleju, w garnku o grubym dnie, szklimy pozostałe cebule pokrojone w kostkę, dodajemy mięso i smażymy, aż przestanie być różowe. Dodajemy wszystkie przyprawy, wlewamy sos sojowy oraz pół szklanki wody i dusimy przez 30 minut. Dodajemy odcedzoną fasolę i pomidory, jeśli trzeba

  • Pewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?

    Pewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?

    sałatki, pasty do kanapek, potrawki, a także zupy.  Nada się również do wypieku wegańskich, bezglutenowych ciast. Polecamy prosty przepis na naleśniki w meksykańskim stylu z fasolą w pomidorach. Jeśli chcesz, możesz zastąpić papryczkę chili, ostrą papryką w proszku, a do farszu dodać nieco pokrojonej