Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Prażone jabłka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Prażone jabłka - składniki:
Prażone jabłka - sposób przygotowania: Jabłka obierz ze skórki, pokrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Wlej na dno garnka odrobinę wody i wrzuć sporo jabłek w dużych kawałkach. Gotuj pod przykryciem; jabłka rozsypią się na puch. Uprażone jabłka podawaj posypane drobno pokruszonymi sezamkami.

Informacje o Prażone jabłka

  • Menu dnia z klopsikami i ryżem

    Menu dnia z klopsikami i ryżem

    homogenizowanego lub - w lżejszej wersji greckiego jogurtu wymieszanego z 1 łyżką miodu. Deser z prażonych jabłek i mascarpone (na 4 porcje) Składniki: 2 jabłka (np. reneta) 6 łyżek cukru 1 łyżka masła 1 łyżeczka soku z cytryny, do skropienia 1/2 łyżeczki cynamonu 125 g mascarpone 2 łyżki śmietanki 1 łyżka

  • 5 sposobów na jesienne wieczory

    5 sposobów na jesienne wieczory

    albo bakłażan. Jesień to także dobry czas na przygotowanie owocowych przetworów, dzięki czemu zimą smak naleśników można urozmaicić powidłami śliwkowymi albo prażonymi jabłkami. Smacznego! 5. Książka + rozgrzewające co niecoJednym ze sprawdzonych sposobów na spędzenie wolnego czasu jest dobra książka w