Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bób z kolendrą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bób z kolendrą - składniki:
  • 1 kg bobu
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 3-4 cebulki dymki
  • 1 pęczek świeżej kolendry
  • sól
Bób z kolendrą - sposób przygotowania: Bób ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, odsącz i obierz ze skórek. Przełóż do miski i wymieszaj z drobno posiekanymi: czosnkiem, cebulką i niewielką ilością szczypioru z dymki oraz kolendrą. Dopraw oliwą, octem i ewentualnie solą. Podawaj na przystawkę.