Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasto bananowe z orzechami i czekoladą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (36 głosów)

Ciasto bananowe z orzechami i czekoladą - składniki:
Ciasto bananowe z orzechami i czekoladą - sposób przygotowania: Masło roztop w rondelku i przestudź. Mąkę wymieszaj z sodą oczyszczoną. Banany przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Orzechy (i czekoladę, jeśli używasz takiej z tabliczki) grubo posiekaj. Do bananów dodaj cukier, wymieszaj i dodaj mąkę. Następnie wbij jajko, dolej masło i całość niezbyt dokładnie wymieszaj - powinno być grudkowate, jak na muffinki. Dodaj orzechy, groszki czekoladowe i wymieszaj. Przełóż ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą keksówki (jeśli używasz teflonowej lub sylikonowej, nie musisz jej natłuszczać i wysypywać bułką tartą). Wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanego do 160 st. C (180 st. C zwykły piec) i piecz około 1 i 1/2 godziny lub do momentu, gdy patyczek wbity w ciasto po wyjęciu będzie suchy.

Informacje o Ciasto bananowe z orzechami i czekoladą

  • Menu dnia z kotletem Cordon bleu

    Menu dnia z kotletem Cordon bleu

    zbyt dokładnie składników. Pozwala też uratować bardzo dojrzałe banany, na które nikt nie miał ochoty. Zobacz przepis na ciasto bananowe z orzechami i czekoladą Łatwy przepis na pyszne bajaderki! Dr Oetker Keksówka silikon ... Silit Keksówka zamykana 637... SNB Keksówka

  • Jesienne wypieki

    Jesienne wypieki

    piecz przez około 55 minut. Wystudzone ciasto przed podaniem posyp cukrem pudrem. Autor: Zuzanna Wiciejowska Ciasto bananowe to doskonały sposób na wykorzystanie bardzo dojrzałych bananów. Miłośnicy czekolady z pewnością nie pogardzą również ciastem bananowym z orzechami i czekoladą . Ciasto

  • Wypieki, które trudno zepsuć

    Wypieki, które trudno zepsuć

    bananowe, zwane także "chlebkiem bananowym" jest aromatyczne i wilgotne. Doskonale smakuje z czekoladową polewą. Pamiętaj jednak, aby wystudzić roztopione masło, zanim dodasz je do masy. Ciasto bananowe z orzechami i czekoladą 4 bardzo dojrzałe banany 1 szklanka (200 g) cukru 1 i 1/2