Ratatuja
Informacje o Ratatuja
-
Ratatuj się kto może!
Ratatouille (czyt. ratatuj) nie jest trudną potrawą, wymaga jedynie konsekwencji w przestrzeganiu zasad umieszczonych w przepisie. Nie jest to też danie ekspresowe - przygotowując ratatouille na szybko bardzo łatwo uzyskać warzywny gulasz, a nie o to w ratatouille chodzi
-
Dania jednogarnkowe - pyszne przepisy na gulasz, czulent i...
bowiem np. ratatuja. A wiecie, co to jest czulent? To tradycyjna potrawa kuchni żydowskiej - tu ważnym składnikiem jest m.in. fasola. Oto kilka przepisów na pyszne dania jednogarnkowe. Ratatuja, czyli duszone warzywa Coś pysznego dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Ci, którzy jedzą, też czasem powinni
-
Śródziemnomorskie przysmaki - wykorzystaj sezon na pomidory
mięso, po 2 minuty z każdej strony. Dodaj bulion, pomidorki, czosnek, zioła, anchois i kapary. Całość duś ok. 5 minut. Gotowe danie wyłóż na talerze, skrop oliwą, udekoruj natką i podawaj. Autor: Giancarlo Russo Ratatuj, czyli ratatouille, to prowansalska potrawa warzywna, przyrządzana z pomidorów
-
Czereśnie - nie tylko na słodko
. Jednak warto dodawać je także do innych dań. Przykładowo, doskonale komponują się z mięsem. Chcesz przyrządzić pyszne danie z czereśniami? Skorzystaj z naszych sprawdzonych przepisów! Ratatuj się, kto może! Oto najlepszy letni obiad Potrzebne składniki: Sos: - 150 g wydrylowanych czereśni
-
Międzynarodowe menu
Ratatouille (czasem używa się spolszczonej nazwy ratatuj) to jarska potrawa prowansalska. Opiera się na składnikach warzywnych, przede wszystkim na bakłażanach, cukinii, papryce, cebuli i pomidorach. 2 małe cukinie 4 marchewki 1 por po 1 papryce czerwonej i zielonej 20 dag pieczarek 1 szklanka jogurtu
-
Ratatouille - codzienne danie z Nicei
Na garnek letnich warzyw duszonych w pomidorach z czosnkiem i ziołami mówimy zazwyczaj "ratatuja", a nie peperonata, pisto czy briam. Uznałam więc, że najlepiej będzie prowansalski przepis potraktować jako wzorcowy, a pozostałe niech będą zachętą do własnych
-
Smażone zielone pomidory, 5$ shake, najlepszy kurczak w panierce - najpopularniejsze filmowe dania
rozpuszczenia. Dodaj rozpuszczone kakao z przyprawami, dokładnie wymieszaj. Przelej do kubka i udekoruj bitą śmietaną. Autor: moderntaste Łatwy przepis na pyszne trufle czekoladowe Ratatouille (czyt. Ratatuj) to klasyk kuchni francuskiej i chyba najbardziej popularna wśród dzieci potrawa zawierająca
-
Vive La France! Rewelacje na rocznicę rewolucji francuskiej
przyjaznego szczurka... Cóż, każdy sposób jest dobry, żeby spopularyzować wyśmienite danie. Tradycyjnie ratatouille (czyt. ratatuj) jest bezmięsnym daniem z warzyw, głównie: cukinii, bakłażanów, papryki, pomidorów i cebuli. Obowiązkowo - dużo ziół! Ratatouille 3 cebule 6-12 (albo i więcej) ząbków czosnku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki