Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kurczak korzenny

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kurczak korzenny - składniki:
Kurczak korzenny - sposób przygotowania: Mięso natrzyj cytryną. W dużym żaroodpornym naczyniu lub rondlu rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę i czosnek i smaż około 5 minut, aż warzywa będą miękkie. Dodaj kawałki kurczaka i podsmażaj 5-10 minut, aż się zarumienią z każdej strony. Wlej wino, dodaj posiekane pomidory, cukier i wszystkie przyprawy. Zagotuj, przykryj i duś na małym ogniu około 45 minut. Kurczak powinien być miękki i odchodzić. 10 minut przed końcem gotowania serca karczochów odsącz z zalewy, podziel na pół i razem z oliwkami dodaj do kurczaka.