Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwiczki z tymiankiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Polędwiczki z tymiankiem - składniki:
Polędwiczki z tymiankiem - sposób przygotowania: Polędwiczki umyj, osusz, skrop łyżką oleju, natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posyp obficie pieprzem i tymiankiem, zawiń w folię i włóż na 3-4 godziny do lodówki (im dłużej będą tam leżały, tym bardziej będą aromatyczne i kruche). Gdy mięso skończy się marynować, rozgrzej w garnku pozostały olej, dodaj masło i gdy zacznie się pienić, obsmaż polędwiczki ze wszystkich stron. Następnie dolej pół szklanki gorącej wody, posyp polędwiczki solą według uznania i duś około 20 minut. Podawaj z żurawiną, gruszkami lub śliwkami z octu

Informacje o Polędwiczki z tymiankiem

  • Menu dnia na rozgrzewkę

    Menu dnia na rozgrzewkę

    Do polędwiczek doskonale pasuje żurawina, ale też gruszki lub śliwki w occie. Polędwiczki z tymiankiem Składniki: 3 długie polędwiczki wieprzowe 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 2 łyżki tymianku 1-2 duże ząbki czosnku 3 łyżki oleju sól grubo mielony pieprz Polędwiczki umyj, osusz, skrop łyżką oleju