Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pomidory nadziewane jajecznicą z łososiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pomidory nadziewane jajecznicą z łososiem - składniki:
Pomidory nadziewane jajecznicą z łososiem - sposób przygotowania: Pomidory umyj, z każdego odetnij górną część (zachowaj ją) i wydrąż środki. Wszystkie części pomidorów ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika rozgrzanego na funkcji grill i opiekaj 2-3 minuty Jajka wymieszaj z mlekiem i delikatnie ubij trzepaczką. Dodaj koperek i pokrojonego w paski łososia. Dopraw solą i pieprzem. W rondlu rozgrzej masło, wlej jajka i podgrzewaj, aż się zetną. Jajecznicę nałóż do ciepłych pomidorów, przykryj czapeczkami i podawaj.