Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pełnoziarniste bułki do hamburgerów

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pełnoziarniste bułki do hamburgerów - składniki:
Pełnoziarniste bułki do hamburgerów - sposób przygotowania: Do miski przesiej mąkę, dodaj drożdże, cukier, sól i wymieszaj. W rondelku podgrzej mleko, rozpuść w nim miód i przelej do mąki. Dodaj masło i przez kilka minut zagniataj ciasto. W razie potrzeby podsyp mąką. Ciasto powinno być zwarte i łatwo odchodzić od ręki. Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na mniej więcej 2 godziny. Po 1 godzinie wyjmij je, spłaszcz lub rozwałkuj, złóż na pół i ponownie odstaw. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Uformuj okrągłe bułeczki, przełóż je na blachę, lekko spłaszcz, ponownie przykryj ściereczką i odstaw na kolejną godzinę do ponownego wyrośnięcia. Następnie posmaruj bułeczki po wierzchu mlekiem i posyp sezamem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz 20 minut.
Ten burger jest tak piękny, że będziesz sobie z nim robił selfie

Informacje o Pełnoziarniste bułki do hamburgerów

  • Mięso w bułce - nie tylko burgery

    Mięso w bułce - nie tylko burgery

    te własnej produkcji, a przy tym wcale nietrudno je zrobić (jeszcze łatwiej, jeśli macie maszynę do wypieku chleba, która ugniecie za was ciasto drożdżowe). Polecamy nasz przepis na pełnoziarniste bułki do hamburgerów . Składniki: 400 g mielonej wołowiny 1 łyżka musztardy 1 łyżka sosu