Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z okry z musem jajecznym z krewetkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa z okry z musem jajecznym z krewetkami - składniki:
Zupa z okry z musem jajecznym z krewetkami - sposób przygotowania: Przygotuj zupę: wymieszaj w garnku dashi, sól i sake, doprowadź do wrzenia. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z niewielką ilością wody, dodaj do przygotowanego bulionu i dobrze wymieszaj. Zdejmij z ognia. Dodaj okrę [jak przygotowaną - drobną posiekaną] i wymieszaj i jeszcze raz zagotuj. Przygotuj mus: dokładnie wymieszaj jajka, dashi i sos sojowy i przecedź przez bardzo drobne sitko. Przelej do 4 małych miseczek, w których docelowo będziesz podawać zupę. Następnie wstaw miseczki do gorącej kąpieli na ok. 20 min. Zupę przelej na przygotowany mus. Do zupy dodaj ugotowane połówki krewetek i udekoruj skórką z limonki (opcjonalnie). Rada: okrę, inaczej piżmian jadalny, można kupić w sklepach z orientalną żywnością.
Krewetki w kokosowej panierce