Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Smażone cukinie na ostro

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Smażone cukinie na ostro - składniki:
Smażone cukinie na ostro - sposób przygotowania: Cukinie umyj, pokrój w słupki grubości palca, skrop oliwą, dodaj listki tymianku, wymieszaj i odstaw na 20 minut. Umytą i osuszoną dymkę, obrane ząbki czosnku i papryczkę (bez gniazda nasiennego) pokrój w plasterki. W dużym rondlu na małym ogniu rozgrzej niewielką ilość oliwy i przesmaż na niej czosnek, papryczkę i dymkę. Zwiększ ogień, dodaj cukinię i przesmażaj, mieszając, 8-10 minut, aż cukinia będzie chrupiąca. Dopraw solą i podawaj jako przystawkę lub dodatek do mięs.

Informacje o Smażone cukinie na ostro

  • Na ostro

    jogurtu, na przykład ziołowy lub czosnkowy. Smażone cukinie na ostro 2 (ok. 300 g) duże cukinie 1 pęczek dymki (biała i zielona część) 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1/2 łyżki tymianku olej do smażenia sól Cukinie umyj, pokrój w słupki grubości palca, skrop oliwą, dodaj listki tymianku

  • Cukiniowe cuda

    Cukiniowe cuda

    cukinii. Możesz podawać je zarówno jako samodzielne danie (na przykład w towarzystwie jogurtowego sosu), jak i jako dodatek, na przykład do kurczaka z grilla. Smażone cukinie na ostro 2 (ok. 300 g) duże cukinie 1 pęczek dymki (biała i zielona część) 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1/2 łyżki