Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (9 głosów)

Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami - składniki:
Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami - sposób przygotowania: Przygotuj pastę: jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz, następnie drobno posiekaj nożem (możesz też zetrzeć je na tarce o grubych oczkach lub użyć gilotyny do jajek). Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w słupki. Szczypiorek umyj i posiekaj. Jajka i rzodkiewki wymieszaj ze szczypiorkiem, majonezem i musztardą, dopraw solą. Przygotuj kanapkę: kromkę chleba posmaruj pastą jajeczną, przykryj drugą kromką i lekko dociśnij. Następnie przekrój kanapkę po przekątnej na trójkąty. Dorzuć kilka umytych pomidorków truskawkowych. W ten sam sposób przygotuj pozostałe kanapki.

Informacje o Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami

  • Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto 5 prostych przepisów

    Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto 5 prostych przepisów

    ). Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami 8 kromek chleba żytniego na zakwasie Pasta: 4 jajka 4-5 rzodkiewek 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy typu Dijon 1/2 pęczka szczypiorku sól pieprz Przygotuj pastę: jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz, następnie drobno posiekaj nożem (możesz też

  • Co zrobić z resztek po Wielkanocy?

    Co zrobić z resztek po Wielkanocy?

    Pasta jajeczna to doskonały sposób na pozbycie się jajek na twardo. Możesz do niej wrzucić także inne poświąteczne resztki: rzodkiewki, szczypiorek, rzeżuchę, chrzan czy pokrojoną w kostkę wędlinę. Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami 8 kromek chleba żytniego na zakwasie Pasta: 4 jajka 4

  • Pyszne kanapki - w sam raz na piknik!

    Pyszne kanapki - w sam raz na piknik!

    zielone oliwki. Pastę możesz przyrządzić nie tylko z jajek, ale również szynki , makreli czy tuńczyka Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami 8 kromek chleba żytniego na zakwasie Pasta: 4 jajka 4-5 rzodkiewek 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy typu Dijon 1/2 pęczka szczypiorku sól

  • Zioła, których nie może zabraknąć w twojej kuchni. Jak je dobierać do potraw? [PRZEWODNIK]

    Zioła, których nie może zabraknąć w twojej kuchni. Jak je dobierać do potraw? [PRZEWODNIK]

    majonezem oraz żółtego sera (przepis na kanapkę z pasta jajeczną i rzodkiewkami - kliknij w zdjęcie poniżej). Sprawdzi się jako dodatek do ryb, ziemniaków (w tym sałatek ziemniaczanych), świeżych pomidorów i rzodkiewek. Pasuje również do wielu azjatyckich dań z makaronem (zwłaszcza tych z wołowiną