Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Salsa z grillowanego arbuza
Salsa z grillowanego arbuza - składniki:
Salsa z grillowanego arbuza - sposób przygotowania:
Odetnij skórkę z arbuza i usuń pestki. Papryki umyj i usuń gniazda nasienne, pokrój w ćwiartki. Arbuza i paprykę oprósz solą, pieprzem i ostrą papryką, lekko skrop oliwą.
Umieść plastry arbuza i kawałki papryki na mocno rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Arbuza opiekaj 1-2 minuty z każdej strony, a paprykę około 5 minut. Odstaw do ostygnięcia.
Cebulę (lub szalotki) obierz i pokrój, papryczkę umyj i usuń z niej gniazdo nasienne, drobno posiekaj.
Lekko zmiksuj blenderem grillowanego arbuza i paprykę z pozostałymi składnikami (w zależności od tego, jaką wolisz konsystencję, składniki możesz też drobno posiekać). Wstaw salsę do lodówki na godzinę, żeby smaki się połączyły. Podawaj np. z mięsem z grilla.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki