Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki ze śliwkami i serkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Babeczki ze śliwkami i serkiem - składniki:
Babeczki ze śliwkami i serkiem - sposób przygotowania: Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki. W misce wymieszaj serek z cukrem pudrem. W większej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z pomarańczy, szczyptę soli i roztopione masło. Do mąki dodaj roztrzepane jajko z mlekiem i dokładnie wymieszaj. Sześć kokilek lub foremkę do muffinek lekko natłuść i napełnij połową ciasta. Do foremek dołóż po śliwce i rozdziel serek. Na wierzch rozłóż pozostałe ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz ok. 15 minut, aż babeczki wyrosną i się zrumienią. Przed podaniem udekoruj cukrem pudrem.