Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki z malinami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Babeczki z malinami - składniki:
Babeczki z malinami - sposób przygotowania: Przygotuj nadzienie: masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj jajka, mąkę, sok i skórkę z cytryny oraz garść malin (ok. 65 g), dokładnie wymieszaj. Każdy płat ciasta filo złóż na pół i jeszcze raz na pół, następnie przekrój na dwie równe części. Tak przygotowanymi płatami ciasta filo wyłóż formę do muffinek. Wlej do środka nadzienie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz 20-25 minut, aż nadzienie się zetnie. Podawaj ozdobione pozostałymi malinami, udekorowane cukrem pudrem lub bitą śmietaną (opcjonalnie).
Dietetyczny deser, który zrobisz w 5 minut i zjesz bez wyrzutów sumienia [HAPS FIT]