Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jamajska słoneczna sałatka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jamajska słoneczna sałatka - składniki:
Jamajska słoneczna sałatka - sposób przygotowania: Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut do namoczenia, po tym czasie odsącz. Orzechy posiekaj. Marchewki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Marchew, orzechy i rodzynki wymieszaj i odstaw. Przygotuj sos: do soku z pomarańczy dodaj posiekaną miętę, starty imbir, szczyptę soli i miód. Sałatkę polej sosem, wymieszaj i odstaw na pół godziny do lodówki. Gotową sałatkę podawaj na liściach sałaty.

Informacje o Jamajska słoneczna sałatka

  • Czas na cytrusy - teraz smakują najlepiej!

    Czas na cytrusy - teraz smakują najlepiej!

    cienko okrojoną skórką z cytryny. Podawaj z ósemkami cytryny i świeżą ciemną bagietką. Autor: Aneta Kosiba Ta sałatka to mnóstwo zdrowia i letniego słońca. Bazą sosu jest szklanka soku pomarańczowego. Jamajska słoneczna sałatka 2 duże marchewki 200 g rodzynek 50 g niesolonych orzechów nerkowca 1