Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ser kozi zapiekany na sałacie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ser kozi zapiekany na sałacie - składniki:
  • 4 serki Crottin de Chavignol
  • 1 opakowanie (100 g) miksu sałat
  • rukoli
  • roszponki etc.
  • 16 pomidorków cherry
  • oliwa extra vergine (z pierwszego tłoczenia)
  • ocet balsamiczny
  • świeżo mielony czarny pieprz
Ser kozi zapiekany na sałacie - sposób przygotowania: Sałaty umyj, osusz i porwij na kawałki. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na pół. Sałatę i pomidorki rozłóż na talerze. Serki wyjmij z opakowania i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C i zapiekaj ok. 15 min, aż skórka się lekko zrumieni i będzie chrupka. Upieczony ser ułóż na sałacie, skrop oliwą i octem balsamicznym, dopraw pieprzem i od razu podawaj.