Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ser kozi zapiekany na sałacie
Ser kozi zapiekany na sałacie - składniki:
Ser kozi zapiekany na sałacie - sposób przygotowania:
Sałaty umyj, osusz i porwij na kawałki. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na pół. Sałatę i pomidorki rozłóż na talerze.
Serki wyjmij z opakowania i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C i zapiekaj ok. 15 min, aż skórka się lekko zrumieni i będzie chrupka.
Upieczony ser ułóż na sałacie, skrop oliwą i octem balsamicznym, dopraw pieprzem i od razu podawaj.
- 4 serki Crottin de Chavignol
- 1 opakowanie (100 g) miksu sałat
- rukoli
- roszponki etc.
- 16 pomidorków cherry
- oliwa extra vergine (z pierwszego tłoczenia)
- ocet balsamiczny
- świeżo mielony czarny pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki