Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kanapka z pomidorami, mozzarellą i masłem bazyliowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kanapka z pomidorami, mozzarellą i masłem bazyliowym - składniki:
Kanapka z pomidorami, mozzarellą i masłem bazyliowym - sposób przygotowania: Przygotuj masło: porwij listki bazylii, przełóż do moździerza, dodaj szczyptę soli i utrzyj na pastę. Dodaj ją do miękkiego masła i dokładnie wymieszaj. Przełóż do pojemnika z przykrywką (możesz przechowywać je w lodówce do trzech dni).Przygotuj kanapki: pomidora umyj i pokrój w plastry. Możesz go wcześniej sparzyć i obrać ze skórki. Mozzarellę odsącz z zalewy i też pokrój w plastry. Bułki przekrój, posmaruj masłem, dodaj pomidora i ser oraz po dwa listki bazylii na każdą połówkę bułki. Zawiń w papier i zabierz na piknik.