Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grzanka z patelni z serem i szynką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Grzanka z patelni z serem i szynką - składniki:
Grzanka z patelni z serem i szynką - sposób przygotowania: Tymianek posiekaj, wymieszaj z musztardą i masłem, dopraw solą i pieprzem. Cebulę i pomidory pokrój w cienkie plasterki. Na 4 kromkach chleba rozłóż połowę sera, na nich plasterki szynki, pomidora, cebulę i resztę sera. Przykryj pozostałymi kromkami i lekko dociśnij. Zewnętrzne strony kromek posmaruj masłem. Przełóż kanapki na rozgrzaną patelnię grillową i smaż z obu stron, aż chleb się zrumieni, a ser roztopi (możesz też użyć opiekacza do kanapek).