Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kanapka z rostbefem, karmelizowaną cebulą i sosem bazyliowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kanapka z rostbefem, karmelizowaną cebulą i sosem bazyliowym - składniki:
Kanapka z rostbefem, karmelizowaną cebulą i sosem bazyliowym - sposób przygotowania: Przygotuj pieczeń: mięso oczyść, umyj, osusz, dopraw solą i pieprzem, następnie obsmaż na dużym ogniu na oleju ze wszystkich stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do pieca rozgrzanego do 170 st. C. Piecz ok. pół godziny (możesz użyć specjalnego termometru do pieczenia mięsa). Ostudź i pokrój w cienkie plasterki Przygotuj cebulę: cebule obierz i pokrój w ósemki. Duś na rozgrzanej oliwie z octem balsamicznym, aż cebula się skarmelizuje. Ostudź. Przygotuj sos: majonez lub jogurt wymieszaj z posiekanymi listkami bazylii, czosnkiem, oliwą, dodaj 1 łyżkę soku z cytryny i skórkę z niej otartą. Dopraw solą i pieprzem. Przygotuj kanapki: ciabatty przekrój na pół, dolną kromkę posmaruj sosem, ułóż na nim umytą i osuszoną rukolę, plastry zimnego mięsa, pomidory i karmelizowaną cebulę. Przykryj drugą kromką i podawaj. Majonez możesz przygotować 2 dni wcześniej, podobnie mięso i cebulę. Składniki przechowuj w lodówce.