Ciasto z truskawkami
- 2 szklanki (300 g) mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- sól
- 2 jajka
- 3/4 szklanki (150 g) brązowego cukru
- 3/4 szklanki (175 ml
- prawie całe opakowanie 200 g) śmietany 18-22 proc.)
- 1/2 kostki (100 g) miękkiego masła
- 500 g truskawek (lub innych owoców sezonowych: malin
- śliwek
- gruszek
- rabarbaru
- jabłek etc.)
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- masło do natłuszczenia i bułka tarta do wysypania formy
Informacje o Ciasto z truskawkami
-
Ciasto z truskawkami - wiosną skuś się koniecznie! [8 PRZEPISÓW]
) - dodać mąkę z proszkiem, olej, sok i skórkę z cytryny oraz ocet. Dokładnie zmiksować. W oddzielnym naczyniu ubić białka z resztą cukru. Za pomocą drewnianej łyżki zmieszać połowę ubitych białek z resztą ciasta - następnie dodać pozostałe białka i delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto na truskawki i
-
Wiosenne menu dnia z drobiowymi roladkami
, a także innymi ulubionymi owocami, np. jabłkami lub malinami. Ciasto z truskawkami i rabarbarem 4 jajka 1 szklanka cukru 1 kostka miękkiego masła 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany 22-proc. 1 kg truskawek 1/2 kg
-
Menu dnia
jeszcze nie wszystko. Na całość sypiemy słodki cukier puder. Dzieło skończone i gotowe do skosztowania. Zobacz przepis na ciasto z truskawkami i rabarbarem Zobacz też menu dnia na: sałatkę ziemniaczaną z brokułami (wersja wiosenna), tartę z porami zapiekanymi ze śmietaną i serem oraz
-
Tam, gdzie rosną poziomki
; Ciasto z truskawkami
-
Wiosenne desery
MBL 19 Porównaj ceny > Porównaj ceny > Porównaj ceny > źródło: Okazje.info Ciasto z truskawkami lub rabarbarem (albo jednym i drugim) to obowiązkowy punkt wiosennego menu. Wypróbuj również inne nasze przepisy na ciasta z rabarbarem i ciasta z truskawkami
-
Kuchnia jak afrodyzjak, czyli przez żołądek do serca
, krewetki, czy ostrygi. Na pierwsze danie polecamy Zupę jesienno - zimową Hortex z imbirem, na drugie curry z krewetkami na bazie Warzyw na Patelnię Hortex z ziołami i papryką. Na koniec warto pamiętać o deserze. W tej roli doskonale sprawdzi się czekolada lub ciasto z truskawkami
-
PROSTE HISTORIE. Dzielmy się nimi przy wspólnym stole
, w każdym momencie przypomną smak ciepłych, letnich dni. Bez szypułek. Sposób przygotowania: 1. Truskawki gotowe do spożycia po rozmrożeniu. Truskawki rozmrozić, posypać cukrem i polać śmietaną 2. Truskawki rozmrożone można podawać do deserów lodowych, owocowych oraz ciast
-
Czekolada i owoce - doskonałe połączenie
Dekoracja: 2 truskawki przecięte na pół kilka listków mięty Wymieszać mąkę z kakao, dodać szczyptę soli i jajko. Wymieszać i zagnieść ciasto. Umyć truskawki i odciąć ogonki. Ciasto rozwałkować, wyciąć pierogi, ułożyć truskawki i zalepić. Wrzucić pierogi na gotującą się wodę z odrobiną soli na 5-6 minut, a
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki