Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Marynowane oliwki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Marynowane oliwki - składniki:
Marynowane oliwki - sposób przygotowania: Posiekaj drobniutko papryczki, czosnek i zioła. Do dużego pojemnika lub słoja wsyp oliwki, dodaj zioła, czosnek i papryczki. Wlej oliwę i sok z cytryny. Delikatnie, by nie rozgnieść oliwek, wymieszaj. Zamknij szczelnie pojemnik (lub słój) i wstaw na kilka godzin ? a najlepiej na noc ? do lodówki. Oliwki zabierz na piknik i podawaj z pajdami świeżego chleba.

Informacje o Marynowane oliwki

  • Wkrótce Światowy Dzień Tapas! Co warto wiedzieć o hiszpańskich przysmakach i gdzie będzie można je zjeść?

    Wkrótce Światowy Dzień Tapas! Co warto wiedzieć o hiszpańskich przysmakach i gdzie będzie można je zjeść?

    przepisy: *  tortilla española - rodzaj omletu z ziemniakami * patatas bravas - ziemniaki smażone z dodatkiem warzyw, a czasem również mięs * chorizo z czosnkiem * klasyczne gazpacho * marynowane oliwki * zawijane grillowane papryczki * papryczki nadziewane tuńczykiem * krewetki z

  • 9 sposobów na oliwki

    9 sposobów na oliwki

    . Marynowane oliwki 100 g zielonych oliwek (z pestkami lub bez) 100 g czarnych oliwek (z pestkami lub bez) 2 małe ząbki czosnku 3 gałązki rozmarynu kilka gałązek tymianku 1/2 ostrej papryczki kilka pasków skórki cytrynowej (tzw. zestów) 5 łyżek (60 ml) soku z cytryn 1 i 1/4 szklanki (ok. 315 ml) oliwy