Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron z pomidorami, bazylią i camembertem
Makaron z pomidorami, bazylią i camembertem - składniki:
Makaron z pomidorami, bazylią i camembertem - sposób przygotowania:
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonego wrzątku, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy makaron się gotuje, sparz pomidory, obierz je ze skórki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w niewielką kostkę, odciśnij z soku i przełóż do dużej miski. Dodaj posiekane czosnek i listki bazylii oraz pokrojony w cząstki ser. Dopraw solą, pieprzem i ew. posiekaną ostrą papryczką, całość wymieszaj. Makaron odcedź i gorący przełóż do miski z pozostałymi składnikami, wymieszaj. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Informacje o Makaron z pomidorami, bazylią i camembertem
-
Szybko i łatwo - zrób makaron!
formie sałatki. Makaron z pomidorami, bazylią i camembertem ok. 400 g makaronu (rurki lub papardelle) 4 pomidory malinowe (lub tyle samo pomidorków koktajlowych) 1/2 pęczka bazylii 2 ząbki czosnku 1 opakowanie (200 g) sera camembert (możesz też użyć brie lub dojrzewającego koziego) 1/2 ostrej
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki