Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron z pomidorami, bazylią i camembertem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron z pomidorami, bazylią i camembertem - składniki:
Makaron z pomidorami, bazylią i camembertem - sposób przygotowania: Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonego wrzątku, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy makaron się gotuje, sparz pomidory, obierz je ze skórki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w niewielką kostkę, odciśnij z soku i przełóż do dużej miski. Dodaj posiekane czosnek i listki bazylii oraz pokrojony w cząstki ser. Dopraw solą, pieprzem i ew. posiekaną ostrą papryczką, całość wymieszaj. Makaron odcedź i gorący przełóż do miski z pozostałymi składnikami, wymieszaj. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Informacje o Makaron z pomidorami, bazylią i camembertem

  • Szybko i łatwo - zrób makaron!

    Szybko i łatwo - zrób makaron!

    formie sałatki. Makaron z pomidorami, bazylią i camembertem ok. 400 g makaronu (rurki lub papardelle) 4 pomidory malinowe (lub tyle samo pomidorków koktajlowych) 1/2 pęczka bazylii 2 ząbki czosnku 1 opakowanie (200 g) sera camembert (możesz też użyć brie lub dojrzewającego koziego) 1/2 ostrej