Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wątróbki drobiowe glazurowane octem balsamicznym z truskawkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wątróbki drobiowe glazurowane octem balsamicznym z truskawkami - składniki:
Wątróbki drobiowe glazurowane octem balsamicznym z truskawkami - sposób przygotowania: Wątróbki drobiowe dokładnie oczyść i zamarynuj w pieprzu i oliwie przez 15 min., następnie obsmaż na patelni. Zdejmij wątróbki i na tej samej patelni przesmaż pokrojoną w kostkę szalotkę. Zalej ją octem balsamicznym, dodaj gałązki tymianku i gotuj ok. 3 min na wolnym ogniu, aż odparuje połowa objętości octu. Dopraw cukrem i dodaj masło. Gotuj, aż całość zgęstnieje. Następnie dodaj wątróbki i pokrojone truskawki. Otocz dokładnie sosem i podawaj z kolorowymi sałatami.