Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Torcik bezowy z musem truskawkowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Torcik bezowy z musem truskawkowym - składniki:
Torcik bezowy z musem truskawkowym - sposób przygotowania: Białka jaja ubij z cukrem kryształem na puszystą masę, na koniec dodaj cukier puder oraz odrobinę zmiksowanych truskawek wymieszanych z mąka ziemniaczaną. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wyłóż małe bezy (pamiętaj, żeby zachować między nimi odległość, bo podczas pieczenia będą rosły). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C na ok. 25 min., następnie zmniejsz temperaturę do 100 st. C i susz bezy przez kolejne 30 min. Gdy bezy już ostygną ubij śmietankę z cukrem na puszystą masę. Dodaj pokrojone w kostkę truskawki i połącz wszystko z namoczoną i rozpuszczoną żelatyną. Wyłóż mus truskawkowy na jedną beze i przykryj drugą.