Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sernik na zimno z truskawkami i cynamonowym spodem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (27 głosów)

Sernik na zimno z truskawkami i cynamonowym spodem - składniki:
Sernik na zimno z truskawkami i cynamonowym spodem - sposób przygotowania: Przygotuj spód sernika: biszkopt pokrusz i wymieszaj z cynamonem, dodaj rozpuszczone masło oraz cukier i dokładnie wszystko wymieszaj. Dno tortownicy o średnicy ok. 20 cm wyłóż folią spożywczą, na nią wyłóż przygotowaną masę. Brzegi tortownicy wyłóż pokrojonymi w plasterki truskawkami. Wstaw do lodówki na 30 min. Przygotuj masę serową: śmietanę ubij z cukrem na sztywno i następnie, cały czas ubijając, stopniowo dodawaj ser. Na koniec dodaj rozpuszczoną żelatynę wymieszaną z sokiem z pomarańczy lub też galaretkę truskawkową i następnie wyłożyć do przygotowanej formy z biszkoptem i truskawkami (możesz zachować trochę galaretki do przybrania sernika). Na wierzch ułóż plasterki truskawek i wstaw sernik na min. 2 godz. do lodówki.
Sernik na zimno z truskawkami- najlepszy na lato

Informacje o Sernik na zimno z truskawkami i cynamonowym spodem

  • Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    Zupa grzybowa z suszonych prawdziwków albo podgrzybków. Doprawiając ją nie należy zapomnieć o pieprzu i śmietance.   Zupa grzybowa z łazankami 1 i 1/2 l bulionu warzywnego lub drobiowego 50 g suszonych grzybów (prawdziwków lub podgrzybków) 3-5 ziaren pieprzu sól 150 ml śmietany 22 proc. łaz

  • Sernik na zimno - deser idealny

    Sernik na zimno - deser idealny

    W "klasycznej" wersji sernik na zimno najczęściej przygotowuje się z brzoskwiniami (możesz użyć zarówno z puszki, jak i świeżych). Jeśli masz ochotę, przed wylaniem masy serowej, na spodzie tortownicy możesz rozłożyć biszkopty. Sernik na zimno 2 opakowania (200 g) homogenizowanych serkó

  • Ciepło? Zrób słodkości bez pieczenia!

    Do wykonania spodu, zamiast całego biszkoptu, możesz również wykorzystać zwykłe, małe biszkopciki. Podana ilość składników wystarczy na 4 porcje (np. cztery mniejsze serniczki), a więc - chcąc przygotować deser dla większej ilości osób - musisz odpowiednio zwiększyć ich proporcje. Do dekoracji można

  • Sezon na truskawki!

    Sezon na truskawki!

    bardzo dużym zainteresowaniem. Poniżej przedstawiamy wam propozycję Karola Okrasy i Łukasza Pielaka - elegancki sernik z truskawkami na aromatycznym, cynamonowym spodzie. Sernik na zimno z truskawkami i cynamonowym spodem Spód sernika: 200 g suchego biszkoptu 60 g brązowego cukru 120 g rozpuszczonego