Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Steki z masłem czosnkowym
Steki z masłem czosnkowym - składniki:
Steki z masłem czosnkowym - sposób przygotowania:
Przygotować masło czosnkowe: masło, czosnek i natkę pietruszki dokładnie wymieszać w miseczce. Masę przełożyć na środek kawałka papieru do pieczenia lub folii spożywczej. Zawinąć, formując wałek grubości około 3 cm. Skręcić końce papieru lub folii i włożyć do lodówki na godzinę, żeby masło stwardniało. Steki oprószyć solą i czarnym pieprzem. Na dużej patelni o grubym dnie rozgrzać na średnim ogniu olej, tak by zaczął dymić. Przełożyć mięso na patelnię. Jeśli ma być średnio wysmażone, smażyć 2 minuty, odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 3 minuty. Aby stek był dobrze wysmażony, należy pozostawić go na ogniu minutę dłużej z każdej strony. Czas smażenia zależy od grubości kotletów, zawsze więc należy sprawdzać, czy są już dobre, nakłuwając jeden z nich w środku końcem ostrego noża. Wyjąć masło z lodówki, odwinąć z papieru lub folii. Pokroić na kawałki i układać na wierzchu steków.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki