Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka ryżowo-fasolowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Sałatka ryżowo-fasolowa - składniki:
Sałatka ryżowo-fasolowa - sposób przygotowania: Gotować ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu. W międzyczasie w rondlu gotować bób przez 4-5 minut, aż stanie się miękki. Wypłukać pod zimną wodą i odcedzić, następnie usunąć skórkę. Wypłukać ryż pod zimną wodą, odcedzić i przełożyć do miski. Przygotować dressing: umieścić sok pomidorowy, oliwę z oliwek, ocet, musztardę, czosnek, kolendrę i czarny pieprz w małej misce, ubijać, aż będą dokładnie połączone. 3 Polać ryż dressingiem i wymieszać. Dodać bób, fasolnik, fasolę, paprykę i dymkę, dobrze wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Podawać posypane kolendrą.