Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Salami przekładane serkiem
Salami przekładane serkiem - składniki:
Salami przekładane serkiem - sposób przygotowania:
Utrzeć serek w temperaturze pokojowej. Odłożyć 3 łyżki. Do miski z serkiem dodać pokrojone morele, majonez i tabasco. Dokładnie posmarować plasterek salami czubatą łyżeczką serka. Przykryć drugim plasterkiem i również posmarować po wierzchu. Czynność powtórzyć po raz trzeci i całość przykryć jeszcze jednym plasterkiem salami. Przygotować w ten sposób 4 przekładańce po cztery plasterki salami. Ułożyć na płaskim talerzu, przykryć folią i na 2 godziny wstawić do lodówki. Drobno posiekać dodatkowe morele. Ułożyć na ręczniku papierowym, tworząc pasek o szerokości 1 1/2 cm. Delikatnie posmarować pozostałym serkiem boki przekładańców i wcisnąć w serek morele. Przykryć i odstawić do lodówki. Przed podaniem pociąć każdy przekładaniec na 6 trójkątów. W środek każdego trójkąta włożyć wykałaczkę i ułożyć na półmisku.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki