Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tortille z wieprzowiną, pomidorami i awokado
Tortille z wieprzowiną, pomidorami i awokado - składniki:
Tortille z wieprzowiną, pomidorami i awokado - sposób przygotowania:
Składniki marynaty połącz w misce. Dodaj mięso i dobrze wymieszaj. Odstaw na co najmniej 15 minut. Mięso oprósz solą i pieprzem. Patelnię o grubym dnie dobrze rozgrzej. Smaż mięso partiami po 1-2 minuty, aż będzie średnio wypieczone. Gotowe mięso ułóż na tortillach razem z liśćmi sałaty oraz sałatką z pomidorów i awokado. Polej każdą porcję niewielką ilością śmietany. Zwiń tortille. Rada: Mięso i sałatkę można oprószyć chili lub świeżo startym parmezanem, a sałatę polać ulubionym sosem i dopiero potem zwinąć tortille.
- 510 g karkówki pokrojonej na małe kawałki i usmażonej
- sól i pieprz
- 8 średnich tortilli
- 16 dużych liści sałaty
- sałatka z pomidorów / awokado / kolendry i soku z limonki
- śmietana
- Marynata:
- 2 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku rozdrobnione
- 1 łyżeczka sosu tabasco
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego lub kminu rzymskiego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki